Majoritatea pestilor marini sunt pesti rapitori. Chiar si cei mai mici pesti se hranesc cu alte vietuitoare ale marilor de la plancton sau alge si pana la crustacee sau alti pesti de marime apropiata cu a lor insisi.
Iata cateva sfaturi utile pentru a prinde pesti la mare:
1. Cea mai buna perioada a anului este sfarsitul verii si inceputul toamnei. Asa incat planuiti-va cu atentie excursia la mare. Daca nu sunteti de prin partea locului nu ignorati localnicii. Intrebati ce fel de momeli folosesc si eventual mergeti la un magazin de pescuit din zona pentru cateva sfaturi practice.
2. Invatati sa intelegeti marea. Observati cu atentie ceea ce se intampla sub apa. Eventual observati cum pestii mai mari ii urmaresc si ii ataca pe cei mici.
3. Mergeti la pescuit dis-de-dimineata. Cele mai bune momente sunt ora la care rasare soarele si seara la apus.
4. Alegeti un fir potrivit pentru apa sarata. Nailonul se uzeaza foarte repede atunci cand pescuiti in mare. De aceea este de preferat un fir textil.
5. Tineti seama de fazele lunii. Multi pescari merg la pescuit intr-un interval de 3 zile inainte si dupa luna noua. Altii prefera luna plina. Cel mai bine este sa intrebati un localnic cand este o perioada mai buna de pescuit in zona pe care ati ales-o.
6. Fiti atenti la curentii marini. Felul in care se misca apa este foarte important pentru deplasarea pestilor intr-o directie sau alta. De asemenea in acest fel puteti sti in ce directie sa miscati nada atunci cand folositi momeli artificiale.
7. Folositi vantul in avantajul propriu. De regula recuperarea se face in aceeasi directie cu bataia vantului. Evitati sa pescuiti impotriva vantului, chiar daca astfel devine aproape imposibil sa aruncati momeala in apa.
8. Alegeti-va tactica dinainte. Unii pescari prefera sa stea in acelasi loc si sa pescuiasca tot ce vine in timp ce altii prefera sa urmareasca bancul de pesti si sa prinda acelasi tip de peste mereu. Daca nu sunteti pregatiti cu mai multe tipuri de momeli sau cu mai multe undite e preferabil sa urmariti bancul de pesti.
9. Pescuiti in siguranta. In primul rand faceti o recunoastere completa a locului si ganditi-va daca puteti intalni pericole precum teren alunecos, mlastini sau valuri prea mari. In acest fel luati-va masurile de siguranta necesare inainte sa incepeti partida de pescuit.
10. Fiti pregatiti sa va distrati. Nimic nu este mai frustrant decat sa va aflati pe marginea apei si sa nu prindeti nimic. De aceea luati-va mancare, ceva de baut intr-un rucsac, eventual un apart foto sau un player cu muzica. Cel putin in aceast fel timpul trece mult mai placut.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu