sâmbătă, 6 februarie 2016

Rapala

Cum sa prinzi peste cu Rapala ? 

1. Gandeste ca un peste
Woblerele de la Rapala imita foarte bine miscarea unui pestisor in apa. Trebuie mereu sa te gandesti ca atunci cand pescuiesti practic dirijezi un peste care sa dea impresia ca este speriat de pestii mai mari.

2. Tineti woblerul la suprafata. 
Atunci cand folosim un wobler plutitor, cu ar fi Original Floating Rapala, il putem scufunda daca recupram prea repede. De aceea trebuie sa alegem adancimea perfecta dupa lasare. In cazul in care pestii ataca mai jos de suprafata apei, se poate folosi un plumb care se pune pe fri cam la o palma inaintea woblerului. Acest stil se potriveste foarte bine pentru pescuitul la biban, stiuca sau pastrav.

3. Woblere mari pentru capturi mari
Rapala Magnum este un wobler mare care se foloseste mai ales pentru apa sarata. Este foarte rezistent fiind confectionat din lemn african astfel incat poate suporta atacuri de la pesti de dimensiuni impresionante. Husky este un wobler cu trei ancore. Se foloseste cam in acelasi conditii ca si Magnum.
4. Pescuit la adancime 
Pentru pescuit la adancime se foloseste Fat Rap - un wobler care se scufunda usor si care este, in general, atacat de stiuca sau biban.

5. Adancime medie
Un wobler care pluteste la semiadancime este Rapala Countdown. Se foloseste atunci cand fundul apei este acoperit cu pietre sau vegetatie care pot impiedica recuperarea momelii. 

6. Atrageti atentia
Rapala Jointed este un wobler din doua bucati care se zbate foarte frumos in apa si atrage atentie mai mult decat celelalte modele. Se foloseste in special pentru somon, dar da rezultate si la celelalte specii de pesti rapitori atunci cand nu sunt atrasi de momeala statica.

7. Pescuit la copca
Modelul Rapala balansat este proiectat pentu pescuitul vertical. Se foloseste numai iarna atunci cand se pescuieste la copca. Diferenta fata de celelalte modele este ca se prinde de fir intr-o zona centrala, undeva deasupra inotatoarei dorsale a pestisorului.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu