marți, 5 ianuarie 2016

Noduri pescaresti

Fiecare pescar ar trebui sa stie cum se fac nodurile pescaresti. Explicam mai jos doua tipuri de noduri:

1. Nodul universal - se foloseste pentru a lega un ac de fir sau doua fire intre ele. Pentru acele de pescuit este foarte util datorita versatilitatii sale. Atunci cand pestele trage de ac nodul se strange si mai puternic. 
Acelasi tip de nod se poate folosi atunci cand dorim sa legam doua fire de pescuit intre ele. Se pot lega doua fire monofilament intre ele, sau un fir monofilament de un fir de carbon. Pentru ca sa invatati cum se face nodul este bine sa exersati de cateva ori. Imaginati-va ca nu intotdeauna sunt conditii foarte bune de vizibilitate cand pescuiti si s-ar putea sa aveti nevoie de un astfel de nod in cele mai ciudate momente. De aceea este bine sa invatati cum se face acest tip de nod fara sa il vedeti. Un exercitiu foarte bun este sa incercati sa faeti nodul in timp ce priviti la TV. Se procedeaza asa cum vedeti in diagrama de mai jos.
2. Nodul chirurgical - i se mai spune si bucla. Se foloseste pentru a crea o conexiune cu alte tipuri de material. De exemplu atunci cand dorim sa legam un plumb sau o lingurita de firul de pescuit. Pentru a obtine un nod mai rezistent este bine sa treceti de mai multe ori prin bucla. Un numar de 4-5 treceri garanteaza o bucla care nu mai poate fi desfacuta. Ambele tipuri de noduri sunt foarte puternice si usor de invatat. Ele pot sa acopere aproape orice situatie pentru un pescar.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu