marți, 26 ianuarie 2016

Pescuit la crap

Exista foarte multe metode prin care se prinde crapul. Desi aici ne ocupam in principal de pestii rapitori am gasit timp sa scriem si despre crapi.

Cea mai importanta momeala pentru pescuitul la crap este ... rabdarea. Daca nu aveti la dispozitie o zi intreaga, poate doua, mai bine nu va apucati. Este de stat si de asteptat pentru ca discutam de un peste care este foarte pretentios.

Metoda de care vorbim astazi este pescuitul cu naut. Se poate gasi naut la conserva aproape in orice in magazin. Daca nu, puteti sa comandati de pe Amazon sau Ebay. O conserva costa aproximativ 1$. Se poate gasi si naut uscat in saci de 2Kg, 5kg sau 10Kg.
In cazul in care cumparati naut uscat, puneti-l intr-un recipient cu apa pe timpul noptii. Adaugati atractant si colorant pentru a-l face mai interesant pentru peste. Adaugati si putina sare si lasati nautul 12-16 ore la inmuiat. Ziua urmatoare scurgeti apa si dupa 30 de minute aveti deja momeala pentru crap.

Avantaje: nautul este ieftin, se prepara foarte usor, este bogat in fibre si proteine, poate fi scufundate in atractant. Daca nu aveti atractant folositi suc de curry. 

Dezavantaje: prepararea dureaza mult timp, boabele de naut nu stau prea mult in ac fiindca nautul este foarte moale, s-ar putea sa mai prindeti si alte specii de peste folosind aceasta momeala nefiind preferata exclusiv de crap.

Chiar daca nu puneti nautul in ac, folositi-l ca momeala pe fundul lacului. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu