miercuri, 20 ianuarie 2016

Piata de peste din Fuerteventura

Fuerteventura este una dintre insulele care alcatuiesc arhipelagul Insulelor Canare. Desi se afla la 100 km de coastele Africii, aceste insule sunt teritoriu spaniol. Peste tot se vorbeste limba spaniola si, mai nou, limba germana. Exista doua porturi importante in Fuerteventura: Puerto Rossario - care este si capitala acestei insule si Morro del Jable.
Am filmat o zi normala de pescuit in Morro Jable. Captura a fost impresionanta de aceasta data astfel incat s-a vadut o foarte mica parte din pestele prins. Ar fi interesant de aflat ce se intampla cu pestele care nu s-a vandut pentru ca nimeni nu cumpara aici peste prins cu o zi in urma.
In orice caz a fost o zi frumoasa, calda (aproximativ 20-21 de grade Celsius) si toata lumea parea fericita in port. Spre deosebire de Marseille unde pestele se vinde cu bucata, aici se vindea cu lada, alaturi fiind parcate mai multe camioane care asteptau sa fie incarcate. 
Putin mai departe se afla yachtul de pescuit sportiv. Pentru 90 de Euro de pesoana se organizeaza aici partide de pescuit sportiv, capturile fiind de multe ori impresionante. In acesti bani intra transefrul de la hotel si pana la barca de pescuit, o bautura si un sandvich impreuna cu circa 4 ore de pescuit in Oceanul Atlantic. Mai multe detalii, pentru pescarii aflati in vacanta, se pot gasi aici.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu