sâmbătă, 2 aprilie 2016

Momeala ieftina pentru somn

Grasimea este o alternativa ieftina pentru momelile scumpe din magazinele de pescuit. Somnul este un peste care se hraneste pe fundul apei si nu e foarte pretentios. Practic mananca orice gaseste la indemana.

Acest lucru ne ajuta sa facem momeala pentru somn in bucataria proprie folosind ingrediente pe care le avem prin casa. Aceasta momeala confectionata din grasime atrage somnul in aceeasi masura ca si mirosul oricarui alt peste aflat in raza sa de actiune. Iata ingredientele:
- 1 cana de faina
- un sfert de cana de grasime
- un sfert de cana de apa
- un bol (castron) de sticla sau ceramica
- o cutie de plastic pentru momeala
Se pune faina intr-un bol de sticla. Peste faina se toarna grasimea topita. Trebuie sa fie in stare lichida, de aceea incaziti-o in prealabil. Se amesteca bine in timp ce se adauga apa. In momentul in care ati epuizat toata apa se fac bilute din amestecul astfel obtinut si se tavalesc prin faina. Apoi se aseaza cu grija in cutia de plastic pentru momeli. Cutia se depoziteaza in frigider pana cand mergeti la pescuit. Odata ajunsi pe malul lacului sau al raului unde pescuiti, puneti bilutele de momeala in carlig si pescuti pe fundul apei. Captura va aparea in cele din urma.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu