vineri, 22 martie 2019

Ce să NU faci când pescuiești păstrăv?

Am scris acest articol din dorința de a vă feri de situații neplăcute atunci când mergeți la pescuit. Sunt câteva greșeli pe care toți le-am făcut cel puțin o dată din necunoștere sau din neatenție. Aceste greșeli s-ar putea repeta. Așa încât iată lista:

1. În cazul în care pescuiți într-o apă curgătoare, cea mai mare greșeală este să pescuiți în sensul de curgere al apei. Păstrăvii înoată împotriva curentului. Ei stau împotriva curentului și așteaptă să vină o lacustă sau un greier aduși de ape. Așadar stau, de regulă, pe fundul apei și privesc către suprafață.

2. Pescarii care poartă haine prea colorate, sau prea strălucitoare au șanse mai mici să prindă ceva. Păstrăvul are o vedere periferală foarte bună. În termeni umani, acest pește poate privi peste umăr, ceea ce este imposibil pentru ochiul omenesc. Din această cauză vede cu ușurință orice culoare care nu face parte din peisaj. orice strălucire de la un fermoar sau vreo insignă metalică îi atrage atenția ca în zonă există un pericol potențial.

3. Gălăgia în exces. Pescuitul este un sport frumos din cauză că îți oferă timp să te relaxezi, să fii singur în mijlocul naturii. Atunci când mergeți în grup la pescuit nu vă mirați dacă prindeți mai puțini pești decât de obicei. Zgomotele alungă peștii, iar păstrăvul este mult mai atent la mediul înconjurător decât ceilalți pești.

4. Nu stați prea mult timp într-un singur loc. Dacă v-ați ales locul în care sperați să prindeți captura zilei și vedeți că nu se întâmplă nimic acolo nu aveți decât să schimbați locul. Peștii înoată peste tot și dacă simt un periocol se mută rapid în alte zone.

5. Cea mai întâlnită greșeală este atunci când lansați momeala de prea multe ori. De regulă, sunt necesare 2/3 lansări ca să stiți dacă sunt pești interesați de momeala folosită sau nu. Dacă nu se mișcă nimic înseamnă că este timpul să schimbați momeala folosită sau să găsiți alt loc de pescuit. Este mult mai productiv să respectați aceste reguli atunci când pescuiți păstrăvi.


Ca bonus iată câteva instrucțiuni pentru pescuit la păstrăv.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu