Asa cum am spus intr-un post anterior, bibanul este cel mai simplu de capturat peste rapitor.
Bibanul poate fi pescuit cu la fel de mult succes vara sau iarna. Dar cel mai bine se prinde toamna, din septembrie pana la sfarsitul lui noiembrie. Atunci bibanii se pregatesc de iernat si mananca tot ce le iese in cale. Se prind in toate felurile posibile de pescuit. Se poate folosi o pluta cu un ac si o rama. Se poate folosi o lanseta cu plumb greu si cu montura de ace care stau pe fundul apei. Dar cel mai distractiv se pot prinde folosind momeli artificiale.
Se poate prinde biban la musca. Se poate prinde folosind momeli de plastic, woblere sau lingurite rotative. Se poate prinde biban si folosind un blinker. Partea frumoasa este ca atunci cand pescuim la lingurita nu trebuie sa asteptam degeaba pe malul apei. Avem ocazia sa ne mutam din loc in loc si sa gasim locul potrvit. Bibanii vaneaza in bancuri. De aceea, atunci cand ati prins un biban, in acelasi loc veti gasi si alti pesti din aceeasi specie. Tot ce aveti de facut este sa aveti o lingurita argintie pe timpul verii, cand cerul este senin, sau de culoarea cuprului toamna si cand cerul este innorat. Plimbati lingurita prin apa cu o viteza medie. Nu trebuie sa fie prea incet fiindca atunci nu se roteste, dar nici prea rapid fiindca pestele trebuie sa aiba timp sa o prinda. Muscatura bibanului este puternica si este un peste care se zbate mult.
De multe ori se gaseste la dimensiuni destul de mici. Dar este foarte captivant atunci cand aveti in ac un biban de la 500g in sus. Exista exemplare si 2Kg. Eu nu am vazut, dar recordul meu personal este un biban de 30 cm, aproximativ 600g. Practic un biban de acest gen se zbate cu forta pe care o are un crap de 3 Kg, de exemplu.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu